Betydningen av sløret var i mange tradisjoner knyttet til brudens jomfruelighet. I andre kulturer var det viktig at bruden ikke ble sett av sin kommende ektemann før ekteskapet var inngått. I dag ser de fleste på brudesløret som et flott tilbehør, som perfekt kan komplementere brudekjolen.
Ikke alle velger å ha brudeslør. De fleste kan derimot ha det, og det vil se utrolig flott ut. Du skal velge en ganske så vågal kjole designmessig for at den ikke skal passe til slør i det hele tatt. Vi oppfordrer deg til å prøve – brudesløret gjør ikke antrekket på bryllupsdagen, men kan tilføre noe helt spesielt.
Det finnes en rekke varianter brudeslør i forskjellige lengder. Dette er våre beste tips til å velge riktig:
1. Lengden på sløret
Du har allerede funnet brudekjolen, og skal nå finne det sløret du synes passer best. Det kanskje aller viktigste å starte med, er lengden på sløret. Når du er i brudesalongen og prøver kjolen på første gang etter at den er levert av produsenten, bør du gå i gang med å finne slør.Du bør teste mange ulike lengder. På den måten finner du ut hva som passer best til silhuetten din. Det siste du ønsker er å velge et slør som roter til linjene i silhuetten. De mest vanlige lengdene er:
Birdcage Dette er et slør som passer skikkelig godt til kjoler som har en femtitallsstil. Ofte vil ikke disse kjolene passe så godt til vanlige slør, så dette er det perfekte alternativet i mange av disse tilfellene.
Blush Et litt lengre slør, som dekker ansiktet, men ikke mer. Passer til mange forskjellige kjoler, men er nok som birdcage ekstra kult til en femtitallslook.
Albuelengde Som navnet tilsier, går dette sløret ned til albuene – en lengde som gir deg litt slør å leke deg med, men ikke stjeler for mye fokus fra kjolen.
Fingertupp Et av de mest populære slørene. Det passer til mange stiler, enten til den rolige eller elegante kjolen, men også til kjoler som tar mer plass.
Kapell Et langt slør, som skal være like langt som brudekjolen din. Det er mer formelt enn de foregående og kortere. Her må det matches med kjole selvfølgelig; det er ikke alle kjoler som passer et slikt slør.
Katedral Ønsker du å virkelig ta sløret helt ut, er dette varianten å gå for. Katedralsløret skal være like langt som etterslepet på kjolen din, og er enda mer formelt enn kapellsløret. Står kjolen i stil, kan dette være en vakker løsning.
2. Budsjett Hvor mye skal du bruke på sløret? Selv om et slør kan være et lite stykke stoff, betyr det ikke at det er billig. Hvis du vet hvor mye du ønsker å bruke, vil det være en god pekepinn på hvilke slør du burde prøve sammen med kjolen.
3. Frisyren
på bryllupsdagenDet er kanskje en selvfølge, men vi tar det med likevel. Hva slags frisyre skal du ha når du går opp kirkegulvet? Dette kan være førende for hva slags slør du bør velge. Her kan du både snakke med frisøren og de i brudesalongen, og få gode tips til hva som passer best til frisyren du har valgt.
4. Prøv mange forskjellige slør
Du ønsker å gå for et slør som gir kjolen noe ekstra, men som ikke overskygger kjolen. Skal du finne det perfekte sløret, kan det være lurt å prøve mange forskjellige, i tillegg til mange ulike lengder. Da får du sett hva som virkelig passer, og hva som ikke passer like godt.
5. Matchende farge Et siste viktig tips er å finne et slør i samme farge som brudekjolen. Dette gjelder i nesten alle tilfeller. Skal du ha et vintageslør, kan du være litt mindre streng på å finne nøyaktig samme farge som kjolen. Har du for eksempel arvet et nydelig slør fra mor eller bestemor, bør du heller bruke det som det er, så lenge det matcher relativt godt med kjolens stil og farge.